Според българските обичаи, първото официално представяне на новороденото бебе се случва около 40-тия ден след раждането му, и то се прави пред най-близките роднини и приятелки на майката. Но какъв подарък да изберем за този специален повод?

1.            Изберете бебешки дрехи с по-голям размер. При раждането на бебето, майката вероятно се е запасила с дрешки, които да са подходящи за новороденото бебе. Освен това, в първите месеци бебето расте толкова бързо, че е по-разумно да купите дрешки, които то да носи по-нататък. Ако избирате подарък, който ще подарите на погача, разумно е да купите дрешка с размер за 6, 9 месеца.

2.            Съобразете избора и размера на дрехите със сезона. Ако бебето се е родило през зимата, няма смисъл да му купите яке, с размер например за 9 месеца, защото когато му стане по мярка, ще бъде лято.

3.            Може спокойно да изберете подарък, който не е от първа необходимост, бебето вероятно вече си има повечето неща, които са му нужни. Един красив подарък ще достави удоволствие на майката, например несесер,  в който може да се сложат памперсите, за да не се разпиляват из чантата по време на дългите разходки на открито. Този подарък ще е и полезен и практичен , без съмнение.

4.            Бебешка пелена или одеяло може да се окаже идеален избор. За бебето трябват много пелени и одеяла – за студено време, за не-толкова-студено време, за вкъщи, за разходка … И ако едното трябва да се изпере – трябва друго на негово място… Затова, ако купите одеяло или бебешка пелена, със сигурност няма да сгрешите.

5.            Другият почти идеален подарък е бебешка хавлия за баня. Винаги има нужда от още една, особено, когато бебето е малко и понякога напишква хавлията, когато го извадите от ваничката, и хавлията се пере непрекъснато. Когато бебето порасне пък, хавлията не му става малка толкова бързо, колкото всички дрешки и може да се ползва дълго време.

6.            Бебешките лигавници са изключително практичен подарък. Те са необходими при никнене на зъбки и при хранене.С тях бебето остава сухо и чисто, и спокойно може да се наслаждава на любимите си занимания. Това е задължителен аксесоар за всяко бебе.

7.            Бебешкото чувалче за спане е чудесен подарък – практичен, удобен, а в същото време нещо, което не е от първа необходимост и майката едва ли ще си е купила. При избора му, обаче, е изключително важно да съобразите размера и сезона. Не е разумно да подарите чувалче, което ще е по мярка на бебето в летния сезон, защото тогава е топло и чувалчета не се използват.

8.            Ако сте решили да подарите бебешки дрехи, препоръчваме да изберете комплект. Така майката няма да се чуди как да комбинира прекрасната блузка, която сте подарили с панталоните или поличките, които има, и които са несъвместими с нея. Един подарък от две части би бил изключително подходящ. Може да добавите и чорапогащник или чорапки.

9.            Другата възможност, при избор на дрешка, е да заложите на сигурното, в цветово отношение, като подарите дънки или дънкова пола. Те са лесни за комбиниране и винаги могат да бъдат съчетани с другите дрешки на бебето.

10.         Ако всичко изброено дотук е въпрос на предпочитанията ви, то играчката е задължителна във всички случаи. Идеалната бебешка играчка за новородено е тази, която виси над леглото, защото бебето още не може да държи играчките и да се занимава с тях, но може да следи с очички мърдащите фигурки.

Изборът на първия бебешки подарък е трудна задача, защото всеки от нас иска да направи най-прекрасния подарък на мъничкото същество. Но нека да запазим спокойствие – можем да ви уверим, че мъничето няма да си спомня какъв точно е бил подаръкът. Това, което обаче със сигурност ще запомни е вниманието, с което го обграждаме и нашите усмивки, когато се надвесим над него.

Share this post

Related products