Ако август е месецът, в който очаквате най-прекрасната радост в живота ви, значи ви предстои сериозни и много внимателни подготовления. Малкото ви Лъвче като всяка новородена рожба се нуждае от „пълно оборудване” . Най-бързото и лесно решение е пазаруването на всичко необходимо от онлайн магазин за бебешки дрехи. Прочетете от какво ще се нуждаете при изписването, как да обличате бебето през лятото и кои са най-необходимите дрехи и аксесоари за този сезон.

Дрехи и аксесоари за изписване на бебе през летния сезон

Предстои ви да се оборудвате с първия гардероб за новороденото ви. С него то ще бъде представено пред нетърпеливите роднини и ще излезе от зоната комфорта в родилното отделение. За да бъдете наясно, че избора ви е правилен се придържайте към Златното правило: бебешките дрешки през лятото трябва да са като на мама  + 1 слой. По този начин новороденото нито ще се простуди, нито ще прегрее.

За изписване през горещите дни ви трябват само блуза или боди с ританки или панталонче.  Още по-лесно е да си купите готов комплект бебешки дрехи, в който има всичко за вълнуващия ден. Все по-актуална става новородените момиченца да се изписват с роклички, а момченцата – с мини костюм.

Шапката е задължителна, но това не се отнася за чорапките и ръкавичките срещу издраскване.

Ако лятото ви изненада с температура под 20 °, трябва да предвидите допълнителен слой дрехи за детето.

Необходими бебешки дрешки и аксесоари за новородени през лятото:

ü  Пакет еднократни пелени в най-малкия размер, разбира се. Това не са дрехи, но не можете без тях нито през лятото, нито през зимата. Изберете хипоалергенни, на разумна цена.

ü  Бебешка козметика – съобразени с деликатната му кожа сапун, шампоан, крем за обрив, бебешка пудра, влажни кърпички, прах за пране и др.

ü  Пелена от плат -  бебето се нуждае от малко дрехи, особено в родилното, но не се отказвайте от този тип допълнение. Пелената е винаги в помощ, защото може да замени замърсените дрешки, постелки и одеялца. Дори може да се използва за повиване, макар да ви изглежда демоде.  Вземете си поне 5 броя – ще може да използвате всички.

ü  2-3 леки шапки от най-малкия размер.

ü  Тънък комплект дрехи - 3 броя.  Независимо дали ще вземете готови или ще си направите собствени, комбинирайки тениски, бодита и ританки, дори в жегата бебето ще се нуждае от тях.

ü  1-2 комплекта по -топли дрехи „за всеки случай”. Август може да се окаже силно ветровит или дъждовен, а вие трябва да се погрижите за здравето на бебето си.

Как да обличаме бебето за разходка през горещите дни?

Жегата навън не отменя внимателното подбиране на бебешки дрехи за разходка. Като го правите, не забравяйте, че по този начин спасявате новороденото от опасности като прегряване, слънчеви изгаряния, вятър, насекоми и т.н.

Никога не забравяйте: Колкото и да е топло, винаги взимайте в количката на бебето поне тъничко одеялце, за де избегнете хипотермия, ако времето ви изненада неприятно. Освен това, дрехите и памперсите за смяна са задължителна част от подготовката за разходка навън. 

Бебешките дрешки,  с които може да е на открито през лятото са:

ü  Гащеризон за новородени;

ü  Блуза /боди;

ü  Панталонки/ рокличка;

Ако температурата е над 25 ° C, е достатъчно боди с къс ръкав или тениска в комбинация с шапка, чорапи и пелена от естествена тъкан.

Share this post