Убедени сме, че през първите няколко седмици с вашето малко създание ще “играете на облечи-съблечи”. Ще ви бъдат нужни немалко бебешки дрехи, понеже ще трябва по-често да го преобличане. Не се втурвайте да купувате „най-качествените и облекла според последните тенденции“, защото през първите шест месеца бебето ще расте изключително бързо. Бебчето ще порасне, а дори няма да е могал да износи всичко, което сте му взели. Най-важното е това, което му обличате да бъде удобно и приятно, а не да е скъпо или модерно.

Преди да стартирате с покупките, можете да се посъветвате с вашите приятели и роднини, които вече са минали през този период, какъв тип бебешки дрехи са били най-удобни и приложими в ежедневието. В никакъв случай не купувайте излишни вещи и не се презапасявайте. Препоръчително е да се концентирате само върху най-важното и най-необходимото за първия гардероб на вашето бебе.
Научете кои са петте главни правила, от които можете да се ръководите по време на пазаруването от онлайн магазин за бебешки дрехи:
Взимайте облекла от еластични материи - за предпочитане са тези от 100% памук или друг естествен материал.

Те няма да подразнят чувствителната бебешка кожа, ще може да ги перете на висока температура в пералнята и ще може да ги изсушите в сушилнята, без да се налага да ги гладите на ръка. Ако дрешките са по-цветни е предпочително при оцветяването на тъканите да са използвани екологично чисти бои. Ако може не взимайте дрехи, които се обличат и събличат през главата или се старайте отвора да бъде максимално широк.

До четвъртия месец най-практични за обличане са бодитата и гащеризоните, закопчаващите с помощта на тик-так копчета или цип. Ще се налага по-често да сменяте пелени и поради тази причина е хубаво да избирате облекла, които по-лесно ще сваляте долната част, без да се налага да събличате мъника изцяло. Спирайте се на малко по-широки и свободни дрехи, защото при по-стегнатите модели може да се получи деформиране на крехката структура на бебето. Също така няма да може свободно да се движи и да му е комфортно. Обличайте мъника според сезона и никога не го навличайте, за да не прегрее.

Ето и какви дрехи да включите в първия бебешки гардероб:

7 бр. бодита
6 бр. блузи
5 бр. панталона / ританки
5 бр. гащеризони
2 бр. космонавтче / връхна дрешка според сезона
3 бр. пижами
1 бр. спален чувал
6 бр. лигавници
6 бр. чорапи / терлици (според сезона)
2 бр. шапки
2 чифта ръкавици

Онлайн магазин за бебешки дрехи Mini boutique е насреща, за да ви съдейства с избора на облеклото.

Share this post

Related products